Traineeships


Voor verschillende bedrijven heb ik samen met collega’s een traineeship mogen ontwikkelen en begeleiden.
Het MACH traineeship voor Microsoft NL wil ik hier in het bijzonder benoemen. Elk jaar start een groep van 15-20 getalenteerde net afgestudeerden aan hun loopbaan bij Microsoft. Binnen het traineeship werken ze aan persoonlijk leiderschap: ontdekken van wie je bent, wat je unieke talenten en drijfveren zijn en hoe je je weg kan vinden binnen de context van een internationaal bedrijf. Uiteindelijk stimuleren we mensen om authentiek en vrij te zijn, zodat ze de juiste keuzes kunnen maken om succesvol te zijn: Be As You Are!

De trainees hebben twee jaar de tijd om te landen binnen de organisaties. We begeleidden ze middels groepsbijeenkomsten, learning cirkels (intervisies) en individuele coaches.
Tevens worden managers betrokken en ook met heb vinden intervisie- bijeenkomsten plaats.

Het interessante voor mij om te werken met young professionals, vooral millenials, is dat het inspirerend is om te leren van hun kijk op de wereld. Ik zie het als een uitdaging om niet alleen trainees hun weg te laten vinden in een organisatie, maar ook vanuit de organisatie ruimte te creƫren voor hun creativiteit en ambitie.

Na twee jaar wordt het traineeship afgerond op een feestelijke manier