Haptotherapie


Letterlijk betekent ‘haptonomie‘ de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. Haptonomen hebben dus verstand van voelen, dat is ons vak. Vervolgens kunnen we daar betekenis aan verlenen, patronen herkennen, en inzichten delen. Haptonomie gaat ook over verbinden. Hoe maak jij verbinding met jezelf en de wereld om je heen. En wat is dat eigenlijk verbinden? Hoe doe je dat? Hoe voelt dat? Welke invloed je daar zelf op hebt, dat kun je ervaren en leren. Soms snapt de mind er niks van, maar het lijf heeft alles meteen door!

In ons functioneren hebben we voortdurend te maken met de driehoek ‘denken-voelen-doen’. Haptonomie geeft meer zicht op hoe dat bij jou werkt en kiest als startpunt voelen. Het goede nieuws is dat we allemaal kunnen voelen, we deden niks anders toen we klein waren. Alleen, tijdens onze groei naar volwassenheid, wint vaak het denken en doen en raakt ons gevoel. Daardoor luisteren we minder naar ons gevoel en wat ons lijf ons te vertellen heeft. Zonde en een gemiste kans!

Even uit de wereld helpen:
NEE een haptotherapeut is geen healer of energetisch coach. NEE een haptotherapeut heeft geen speciale gave en is niet zweverig. NEE een haptotherapeut zet niet iedereen in zijn onderbroek op schoot. Wat dan wel? Het allerbelangrijkste wat een haptotherapeut doet is waarnemen. Waarnemen van bewegingspatronen, van motoriek, van denkstijlen, van emoties. Daarbij kiest een haptotherapeut als ingang het lijf. Hoe beweegt iemand, hoe maakt hij contact met zichzelf en zijn omgeving? Hoe reageert hij op prikkels? Wat zijn hierin terugkerende patroneren?

Wanneer haptotherapie?pexels-photo-736428

– Lekker in je vel zitten
– Herstellen van een Burn-Out
– Doorbreken van belemmerende patronen
– Verbeteren en verdiepen van relaties met anderen
– Vergroten zelfvertrouwen
– Grenzen stellen en kiezen voor jezelf
– Beslissingen nemen

Meer weten over het hoe en wat…. lees verder

Ik ben aangesloten bij de VVH, vereniging voor haptotherapeuten, lidnummer: 825 A
Mijn persoonlijke AGB code is: 90108548
Mijn praktijk AGB code is: 90067590