Coaching


Mijn Visie – Be As You Are (BSUR)
Ik ga uit van een positief mensbeeld. Iedereen is uniek en bijzonder en iedereen heeft talent. Zoals je bent is precies goed, dat geloof ik. Alles wat jij bezit qua talenten, passies, drijfveren, verlangens en dromen is uniek voor jou en dat is jouw potje met goud waarmee je in deze wereld het verschil kan maken.

In deze wereld die veel van ons vraagt en verlangt, wil ik jou het gevoel geven dat je 100% jezelf mag zijn. Graag help ik mensen om te onderzoeken met welke houding en onderliggende ideeën je naar jezelf als persoon of professional kijkt. Door dat onderzoek, zelfinzicht, brengen we samen jouw persoonlijke talenten, motivaties en drijfveren in beeld. Vanuit dat fundament, zie ik dat mensen vervolgens hun pallet aan mogelijkheden kunnen vergroten, zonder daarbij hun eigen fundament te verliezen.

Individuele coaching IMG_2278
Loop je in je werk regelmatig tegen dezelfde thema’s op? Zijn het thema’s bij jezelf of hebben ze te maken met de structuur van jouw team of de gehele organisatie? Wil je jezelf graag verder ontwikkelen, maar vindt jouw wens geen gehoor of weet je niet goed welke richting precies bij jou past? Passen jij en de organisatie eigenlijk wel bij elkaar of drijven jullie van elkaar af? Doe je wel wat je het liefst zou willen doen?

Allemaal vragen die kunnen langskomen in persoonlijke coachsessies. Tijdens die sessies gaan we aan de slag om jouw patronen inzichtelijk te krijgen. Dit zal je helpen in het effectiever omgaan met datgene waar je tegen aan loopt, wat je lastig vindt zodat je aansluiting vindt bij jouw omgeving en beter voor jezelf kan zorgen. Het begint allemaal bij het hebben van een stevig fundament, rust in jezelf ervaren.

 

Methodieken
De gesprekken en oefeningen vanuit de mindfulness en haptonomie fungeren als klankbord en spiegel. Thema’s die hierbij besproken worden zijn o.a.: waar loop je tegen aan? Wat is hierin jouw aandeel? Welke keuzes kun je maken? Wat heb je nodig om nog meer te vertrouwen op jezelf? Wanneer ben je tevreden en voel je je energiek? Is er nog iets wat je weerhoudt om het echt te gaan doen? Belemmerende overtuigingen of realiteit?

Tijdens een coachtraject wordt niet alleen de cognitieve-rationele laag geraakt worden, maar gaan we juist meer verdiepen op de gevoelslaag. Beter contact maken met je lijf in het hier en nu kan daarbij helpen. We zullen daarom verschillende oefenvormen vanuit mindfulness, NLP, voice dialogue en haptonomie integreren. Eventueel zullen we kijken naar onderliggende (systemische) patronen.

Instrumenten

Talenten en Drijfverenanalyse: Inzicht in eigen talenten en drijfveren helpt bij het vergroten van je zelfvertrouwen en geeft inzicht in gedragspatronen en overtuigingen.

De Talentenanalyse, onderzoekt Hóe je het liefst activiteiten oppakt. Wat kun je van nature goed en wat heb je er voor nodig om deze talenten te kunnen laten zien? Wat is jouw stijl van managen, delegeren en projecten oppakken? Om je werk met meer plezier en ‘gemakkelijker’ te kunnen doen is het belangrijk om te weten waar je zelf aandacht aan moet geven, wat je beter wel/niet moet doen, en wat je van de omgeving nodig hebt om jouw werk op je eigen manier aan te kunnen pakken.

DISC-Factor-Model-L

drijfveren

De Drijfverenanalyse is een heel praktisch instrument om je persoonlijke, innerlijke motivatoren helder in beeld te brengen. Drijfveren geven inzicht in je doelen, bepalen de richting die je kiest en zetten aan tot actie. Waaróm doe je dingen zoals je ze doet? Kun je je persoonlijke doelen (jouw ‘eigen belang’) koppelen aan de taken die bij je functie horen, dan hebben je activiteiten zin. Bijvoorbeeld, wanneer je weet wat ‘delegeren van taken’ jou oplevert, waarom het belangrijk voor je is, dan zal je het gemakkelijker afgaan.

Eveline: “Al die inzichten zijn prachtig, maar het moet wel leiden tot concrete resultaten”