Opstellingen


Opstellingen

Systemisch werk (familieopstellingen of organisatie- en teamopstellingen) is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in jezelf en in je team of organisatie. Het biedt een helder beeld op zaken die jou (on)bewust blokkeren. Doordat de methode je blokkades snel en eenvoudig je blokkades onder ogen te zien en je er daadwerkelijk vrij van te maken.

Wat is systemisch werk?

We maken allemaal deel uit van een groter geheel. Ga maar na: jouw ouders hebben je opgevoed volgens hun normen en waarden. Die zij weer meekregen van hún ouders.

Je ouders, grootouders en eerdere voorouders hadden mooie en minder mooie eigenschappen. Ze maakten prachtige dingen mee en hadden (groot en klein) verdriet. Vaker dan je denkt herhaalt de geschiedenis zich in jouw familielijn. Omdat familieleden soms generaties lang kwesties met zich meedragen. Dit kan blokkades opleveren waarvan je de oorzaak niet zo snel weet te achterhalen. Alleen al het inzicht in die blokkades geeft vaak veel ‘lucht’. Het helpt je niet alleen in de toekomst de blokkades sneller te herkennen, maar het maakt je al heel snel vrijer in je functioneren.

Wat zijn organisatie- en teamopstellingen?

Wat is de kern van de organisatie waarin je werkt? Met welke missie is het bedrijf ooit begonnen? Zie je dat terug in de manier waarop collega’s en klanten met elkaar omgaan?

Organisatieopstellingen helpen je inzicht te krijgen in de onderlinge verhoudingen en zijn een middel om de bezieling, de missie van een bedrijf in kaart te brengen én weer tot leven te brengen. Op die manier wordt samenwerken weer leuk.

De organisatieopstellingen van Eveline

Ik wil graag jouw innerlijke vlam vinden en hoe je die kunt inzetten voor het collectief.

Eveline: “Ik heb het talent om de onderstroom te voelen. Zonder aan concreetheid te verliezen kan ik hiermee bij jou de verbinding leggen tussen je innerlijk en de buitenwereld”